×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ψαροκροκέτες από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος35’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

400 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

10 γρ. ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι

χυμός από 1 λεμόνι

½ κ.γ. θυμάρι

600 γρ. φιλέτο τσιπούρας χωρίς κόκκαλα και δέρμα, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

100 γρ. αλεύρι

2 μέτρια αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

120 γρ. αλεσμένη φρυγανιά

Για να ψήσουμε:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Για να σερβίρουμε:

2 κ.σ. στραγγισμένη κάππαρη

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

λίγο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τις πατάτες. Mαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε. Ενώ είναι ζεστές οι πατάτες, τις πολτοποιούμε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ειδικό για πουρέ (potato masher).

2.Βάζουμε τον πουρέ σε μπολ και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το ξύσμα τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

3. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ψάρι κομμένο σε κομμάτια. Σιγοβράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε στο μπολ με τη λιωμένη πατάτα.

4.Όταν το μείγμα κρυώσει αρκετά, ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας τα χέρια μας. Χωρίζουμε το μείγμα σε 8 κομμάτια και πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιών. Βουτάμε στο αβγό, στο αλεύρι και τέλος στη φρυγανιά, γυρίζοντας τα για να τα καλύψουμε ομοιόμορφα παντού.

5. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο, πασπαλίζουμε τα μπιφτέκια με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα και ψήνουμε τις κροκέτες μας για 30-35 λεπτά.

7. Σερβίρουμε με κάππαρη, μαϊντανό και λίγο ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!