0 Προϊόντα στο καλάθι

Κουβανέζικο burger από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας35’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος20’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη’

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για τη σάλτσα Πία Πία:

25 γρ. πελτές ντομάτας

50 ml νερό

100 ml χυμός πορτοκαλιού

1½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. κύμινο

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

30 ml φλιτζανιού ξίδι

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. καυτό τσίλι

Για το Burger:

400 γρ. κιμάς της επιλογής σας

50 γρ. πικάντικο σαλάμι, κομμένο σε κομματάκια

2 κ.σ. κέτσαπ

1½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

¾ κ.γ. κύμινο

Αλάτι - Πιπέρι

2 ψωμάκια για burger

2 φέτες τυρί εμεντάλ ή τσένταρ

2 τηγανητά αβγά (προαιρετικά)


Εκτέλεση συνταγής

1. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, συνδυάζουμε τον πελτέ ντομάτας, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, την πάπρικα, το κύμινο, την καστανή ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και το τσίλι σε ένα μικρό κατσαρόλι. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

2. Για να φτιάξουμε τα burgers, σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το σαλάμι, την κέτσαπ, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να ενωθεί. Σχηματίζουμε το κρέας σε 2 burgers.

3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι/γκριλιέρα σε ψηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα burgers στον βαθμό που μας αρέσουν να είναι ψημένα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου λεπτού του μαγειρέματος, προσθέτουμε μια φέτα τυρί στο κάθε burger.

4. Ζεσταίνουμε και αλείφουμε τα ψωμάκια μας με λίγη σάλτσα Πια -Πια. Στο κάτω ψωμάκι, τοποθετούμε το burger, σαλατικά, ξανά σάλτσα, στην κορυφή τοποθετούμε ένα τηγανητό αβγό και επάνω πατατάκια. Τοποθετούμε το πάνω ψωμάκι πάνω από τα πατατάκια, πιάνουμε το burger με τα δύο χέρια και τρώμε!

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!