×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο - Keep cooking by Argiro Barbarigou

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος45’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη’

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά

5 αυγά χτυπημένα

300 γραμ. φέτα σε τρίμματα

300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο

160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση συνταγής

Για να φτιάξουμε την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο:

Λαδώνουµε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24χ30 εκ. και το πασπαλίζουµε µε τη µισή φρυγανιά.

Αφού πλύνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη.

Τα βάζουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουµε να υδρώσουν για 15΄.

Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουμε σε µπολ.

Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, 2 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.

Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.

Απλώνουµε το µείγµα σε ταψί 24χ30 εκ.

Το ραντίζουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε την εύκολο κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160 οC για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα.

Σερβίρουμε την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*

«Δεν είναι λίγες οι φορές που προτιμάμε τις πιο γρήγορες και έξυπνες εκδοχές μιας συνταγής δεδομένου του χρόνου που μας περισσεύει μέσα στη μέρα. Η συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα θα σας βγάλει από τον κόπο ανοίγματος φύλλου και σίγουρα ασπροπρόσωπους, αφού είναι πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική. Τα κολοκυθάκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (Α,C,Κ), φολλικό οξύ και αντιοξειδωτικά συστατικά όπως λουτεΐνη και ζεοξανθίνη, τα οποία συμβάλουν στην καλή λειτουργία των ματιών.»

*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος –Διατροφολόγος

**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!