×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Cruller | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος5’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

120 γραµ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)

1 κ.σ ζάχαρη

2 πρέζες αλάτι

1 φλ. νερό

1 φλ. και 2 κ.σ αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο (αλεύρι για τσουρέκι)

2 αυγά

1 ασπράδι

λάδι για τηγάνι


Για την επικάλυψη:

κανέλα και ζάχαρη

ή χρωματιστό γλάσο

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνουμε με μιας το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα για μισό λεπτό συνεχόμενα και εντατικά. Συνεχίζουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι μέσα στο υγρό. Να διαλυθούν όλοι οι κόμποι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για τα επόμενα 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσει το μείγμα και να σχηματιστεί ζύμη γύρω από τη σπάτουλα. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν ένα ελαφρύ φιλμ από ζύμη θα δείχνει ότι έχει σχηματιστεί στη βάση της κατσαρόλας.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το εργαλείο ανάδευσης δουλεύουμε τη ζύμη για 2-3΄ μέχρι ελαφρά να κρυώσει και να γυαλίσει.

Δυναμώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το 1 αυγό. Χτυπάμε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως μέσα στη ζύμη. Τότε, προσθέτουμε το επόμενο. Αφού το πιει η ζύμη, προσθέτουμε το ασπράδι. Χτυπάμε για λίγο μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί πλήρως, να γίνει λεία, γυαλιστερή και μαλακή.

Η ζύμη για τους λουκουμάδες cruller πρέπει να είναι πολύ ελαστική. Αν σας φαίνεται στεγνή ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο από 1 χτυπημένο αυγό ώστε να γίνει πολύ ελαστική. Τσεκάρουμε τη ζύμη πιάνοντας με τα δυο δάχτυλα. Πρέπει όταν απομακρύνουμε τα δάχτυλα από τη ζύμη να σχηματίζεται ίνα ζύμης όπως στα τσουρέκια.

Μεταφέρουμε με σπάτουλα τη ζύμη σε ένα κορνέ με χοντρή μύτη αστέρι.

Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνα κομμάτια 10 εκατοστών.

Σε κομμένα αντικολλητικά τετράγωνα χαρτιά σχηματίζουμε στρογγυλούς λουκουμάδες με διάμετρο 6-7 εκατοστά.

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα.

Μόλις κάψει το λάδι, ακουμπάμε με κουτάλα 2-2 τα αντικολλητικά χαρτιά με τα cruller και αμέσως αυτά ξεκολλάνε. Τραβάμε τα χαρτιά και τηγανίζουμε για 5-6΄ αναποδογυρίζοντας τα μια φορά να ροδίσουν ελαφρά.

Αφού ροδίσουν και φουσκώσουν είναι έτοιμα.

Πώς σερβίρουμε τα cruller:

Όπως είναι ζεστά, τα τυλίγουμε με κανελοζάχαρη ή εναλλακτικά φτιάχνουμε χρωματιστό γλάσο και τα βουτάμε από τη μία πλευρά όπως τα ντόνατς.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!