×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Cacio e pepe από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος15’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 3 μερίδες

250 γρ. μακαρόνια linguine

40 γρ. βούτυρο αλατισμένο

1 κ.γ. πιπέρι

30 γρ. τυρί πεκορίνο, τριμμένο

50 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα:

Τριμμένη παρμεζάνα

Επιπλέον πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε γύρω στο ένα ποτήρι από το νερό των ζυμαρικών και σουρώνουμε τα μακαρόνια.

2. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα γουόκ (wok) σε δυνατή φωτιά και λιώνουμε το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε το πιπέρι και ζεσταίνουμε για να αρωματιστεί το βούτυρο με το πιπέρι. Προσθέτουμε με 2-3 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών.

3. Προσθέτουμε τα ψημένα μακαρόνια στο γουόκ, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.

4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο και ανακατεύουμε για να λιώσει. Αν χρειαστεί περισσότερο προσθέτουμε 1-2 κουτάλες από το νερό των ζυμαρικών.

5. Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την άλλη μισή και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με επιπλέον παρμεζάνα και πιπέρι, αν θέλουμε.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!