×
0 Προϊόντα στο καλάθι
0

Αβγά Ζάταρ με λεμονάτο γιαούρτι και λάδι τσίλι από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος5’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη’

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για το Zάταρ:

3 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. θυμάρι

2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι


Για το λεμονάτο γιαούρτι:

200 γρ. γιαούρτι 

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι και πιπέρι


Για το λάδι τσίλι:

25 γρ. ελαιόλαδο

1 κ. γ. μπούκοβο

½ κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα

½ κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. αλάτι


Για τα αβγά:

30 γρ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα αβγά


Για το σερβίρισμα:

διάφορα φρέσκα αρωματικά βότανα όπως ρίγανη, θυμάρι και άνηθο

καβουρδισμένο σουσάμι

φρυγανισμένο ψωμί

1 κουταλιά της σούπας Ζάταρ


Εκτέλεση συνταγής

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το Ζάταρ (διατηρούμε το μείγμα, αν θέλουμε, και για έως 2 μήνες αποθηκευμένο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο).

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζουμε το γιαούρτι σε πιάτα σερβιρίσματος.

3. Για να φτιάξουμε το λάδι τσίλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.

4. Τώρα φτιάχνουμε τα αβγά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα αβγά και τηγανίζουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Αφαιρούμε τα αβγά από το τηγάνι και τα βάζουμε στα πιάτα με το γιαούρτι πάνω σε φρυγανιά.

5. Πασπαλίζουμε με το Ζάταρ και το σουσάμι τα αβγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε πολλά φρέσκα βότανα, περιχύνουμε με το λάδι τσίλι και απολαμβάνουμε!

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!