×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τι τηγάνι να επιλέξω;

nava


Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές σε μαγειρικά σκεύη και αυτό κάνει τη δική σου επιλογή ακόμη πιο δύσκολη. Θέλεις να ξέρεις ποιο τηγάνι είναι το ιδανικό για το καθημερινό μαγείρεμα; Τα τηγάνια είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά κι έχουν διαφορετικές επιστρώσεις, για αυτό η διαδικασία επιλογής είναι αρκετά πολυσύνθετη.

Πριν αγοράσουμε, ελέγχουμε πάντα αν το τηγάνι είναι κατάλληλο για το είδος της εστίας μας (ηλεκτρική, κεραμική, γκαζιού, επαγωγική) αλλά και την ποιότητα του σκεύους, αφού για κάθε είδος τηγανίσματος αναλογεί και το σωστό τηγάνι. Μάθε πως θα επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει στις δικές σου μαγειρικές συνήθειες!

1. Τηγάνι από Ανοξείδωτο Ατσάλι

Τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι είναι κατάλληλα για όλα τα είδη μαγειρέματος. Είναι πολύ ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες, στιβαρά και εύχρηστα. Σε αυτά μπορούμε να τηγανίσουμε τα πάντα! Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να προσθέσουμε αρκετό λάδι, γιατί δεν είναι αντικολλητικά και υπάρχει φόβος να κολλήσουν τα υλικά μας στον πάτο, ενώ δεν είναι ο καλύτερος αγωγός θερμότητας.


2. Τηγάνι Μαντέμι

Το μαντέμι είναι πραγματικός αγωγός θερμότητας, αφού κυριολεκτικά «πυρώνει», ενώ είναι εξαιρετικά ανθεκτικό! Το μαντεμένιο τηγάνι είναι ιδανικό για σοτάρισμα, καθώς δεν κολλάνε τα συστατικά στον πάτο, καθώς και ιδανική επιλογή αν κάνεις υγιεινή διατροφή, αφού δεν χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου λάδι ή βούτυρο. Στα μειονεκτήματα του το βάρος του, μπορεί να είναι ασήκωτο!

Γνωρίστε τα νέας γενιάς και υψηλής ποιότητας μαντεμένια τηγάνια «Atlas» με κεραμική επίστρωση.

Τα μαντεμένια σκεύη “Atlas” κατασκευάζονται από χυτοσίδηρο και διαθέτουν λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι. Προορίζονται για χρήση σε επαγγελματικές κουζίνες (εστιατορίων ή ξενοδοχείων) αλλά και σε οικιακές κουζίνες όλων των τύπων, ενώ ταυτόχρονα είναι κατάλληλα και για χρήση απευθείας στον φούρνο. Η ειδική κυψελοειδής επιφάνειά του προσδίδει μακροχρόνια αντοχή στη καθημερινή χρήση και υψηλή ανθεκτικότητα στα γδαρσίματα. Η πρόσθετη επίστρωση διασφαλίζει την αντιδιαβρωτική προστασία της επιφάνειας και ταυτόχρονα ενισχύει την αντικολλητική ιδιότητα του σκεύους.

3. Τηγάνι με Εμαγιέ Επίστρωση

Τα εμαγιέ τηγάνια είναι σαν τα απλά μαντεμένια αλλά με μια επίστρωση σμάλτου. Η επίστρωση αυτή προστατεύει το μαντέμι από τη σκουριά, διευκολύνει στον καθαρισμό του και επίσης μας γλυτώνει από τη διαδικασία «seasoning». Αν θέλεις να σοτάρεις, το εμαγιέ δεν είναι το καλύτερο σκεύος.


4. Τηγάνι με Αντικολλητική επίστρωση Stone

Mια ειδική κατηγορία αντικολλητικών τηγανιών είναι τα σκεύη με την αντικολλητική επίστρωση stone. 

Η εξαιρετική και ανθεκτική αντικολλητική επίστρωση, προσφέρει μεγάλη αντοχή στα γδαρσίματα και σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ παράγονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σημαντική μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και δεν περιέχουν PFOA.

Οι αντικολλητικές επιστρώσεις προσδίδουν μακρά διάρκεια ζωής στα σκεύη. Εξασφαλίζουν απόλυτα υγιεινό μαγείρεμα, με τέλεια γεύση σαν το μαγείρεμα σε φυσική πέτρα. Τα σκεύη με αντικολλητική επίστρωση stone είναι πολύ εύκολα στο καθάρισμα.

Γνωρίστε τα τηγάνια Nature της NAVA και φέρτε τη φύση στην κουζίνα σας.

5. Αντικολλητικό Τηγάνι

Το αντικολλητικό τηγάνι αποτελεί πλέον την εύκολη λύση στο μαγείρεμα, καθώς δεν απαιτεί καθόλου λιπαρή ουσία στο τηγάνισμα. Επιπρόσθετα, τα τηγάνια αυτά είναι και πολύ εύκολα στο καθάρισμα. Ακόμα, το υλικό της αντικολλητικής επίστρωσης δεν είναι μεταβαλλόμενο. Το τηγάνι αυτό είναι κατάλληλο όταν θες να ψήσεις κάτι που κολλάει αρκετά κι απαιτεί μεσαία ή χαμηλή θερμοκρασία. Προσοχή όμως, να μην αφήνεις αυτό το τηγάνι για ώρα πάνω στην εστία, ειδικά χωρίς καθόλου λάδι, γιατί θα αλλοιωθεί η αντικολλητική επίστρωση. Επίσης, θυμήσου να χρησιμοποιείς μόνο ξύλινες ή πλαστικές κουτάλες για να μην το καταστρέψεις.


6. Τηγάνι με Κεραμική επίστρωση

Η κεραμική επίστρωση είναι κατασκευασμένη από φυσικά υλικά που συνήθως προέρχονται από την άμμο. Η απαιτουμένη θερμοκρασία μαγειρέματος είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη των παραδοσιακών αντικολλητικών σκευών και χάρη σε αυτό υπάρχει σημαντική μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Δεν περιέχουν μόλυβδο ή κάδμιο και δεν χρησιμοποιείται PTFE ή PFOA. Έχουν την ιδιότητα να μην απελευθερώνουν τοξικές αναθυμιάσεις σε περίπτωση απρόβλεπτης υπερθέρμανσης και για αυτό το λόγο συνιστούνται σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Η κεραμική επίστρωση βοηθά να διοχετεύεται ομοιόμορφα η θερμότητα σε όλη την επιφάνεια των σκευών.  Έτσι, το μαγείρεμα μπορεί να γίνει σε χαμηλή θερμοκρασία εξοικονομώντας ενέργεια, ενώ διαθέτουν λεία επιφάνεια για εύκολο καθάρισμα.

Γνωρίστε τα νέας γενιάς και υψηλής ποιότητας  τηγάνια Terrestrial με κεραμική επίστρωση.

7. Χάλκινο Τηγάνι

Τα χάλκινα τηγάνια θερμαίνονται πολύ γρήγορα, γιατί ο χαλκός είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Για αυτό, είναι ιδανικά για σοτάρισμα, το ψήσιμο τηγανιάς κ.α. Παρ’ όλα τα θετικά τους είναι ακριβά τηγάνια και πρέπει να τα γυαλίζεις συχνά! Αν επιλέξεις ένα τέτοιο τηγάνι, διάλεξε ένα με επίστρωση, αφού ο χαλκός είναι μεταβαλλόμενο υλικό. 

Ένα καλό τηγάνι είναι απαραίτητο για κάθε σπίτι, αφού είναι ένα σκεύος στο οποίο μπορείς να ετοιμάσεις πολλά φαγητά. Ανακάλυψε όλα τα τηγάνια NAVA.

Βρες σκεύη μαγειρικής και πρωτότυπα εργαλεία μαγειρικής σε προσιτές τιμές στο www.navaideas.gr! Ανανέωσε την κουζίνα σου ολοκληρώνοντας την παραγγελία σου στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!