×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τι φαγητό να φτιάξω σήμερα; 2+1 εύκολες και λαχταριστές συνταγές!

nava

Καθημερινά θα περάσει έστω μια φορά από το μυαλό σου “τι φαγητό να φτιάξω σήμερα, τι να μαγειρέψω αύριο;” Ναι... αυτές είναι μερικές ερωτήσεις που μας προβληματίζουν όλες και όλους. Ακόμα και σε πιο ιδιαίτερες στιγμές θα έχεις πιάσει τον εαυτό σου να ψάχνει τη κατάλληλη συνταγή στο διαδίκτυο για να μαγειρέψεις το πιο λαχταριστό φαγητό για τους αγαπημένους σου. 

Τις περισσότερες φορές ψάχνουμε και σκεφτόμαστε με βάση τα υλικά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε (όσπρια, λαχανικά, κρέας, κοτόπουλο, ψάρι). Προφανώς αυτό είναι μια… αρχή, αλλά ακόμη και έτσι μπορεί να βρεθείς σε “μαγειρικό” αδιέξοδο! Για αυτό το λόγο σε αυτό το άρθρο θα σου προτείνουμε μερικές από τις δικές μας αγαπημένες συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια. Εδώ έρχεται και η έκπληξη, θα σε βοηθήσουμε να μαγειρέψεις με έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και επιλογής: με βάση το σκεύος!

1. Πένες με κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα σε κατσαρόλα


Μια εύκολη και παραδοσιακή συνταγή που μπορείς να κάνεις σε μία κατσαρόλα είναι πένες με κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα. Είναι πεντανόστιμη και ιδανική για κυριακάτικο φαγητό. Το μυστικό της; Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν στη σάλτσα που φτιάχνουμε για το κοτόπουλο! 

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

Κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια

1 πακέτο πένες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 - 3 κ.σ. αλεύρι

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

2 σκ. σκόρδο

1 δαφνόφυλλο

1 μικρό κρεμμύδι

1 καρότο

2/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί

2 συσκευασίες ολόκληρα ντοματίνια αποφλοιωμένα

κεφαλοτυρί τριμμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: 

Αφού το κοτόπουλο έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, στέγνωσε το με ταμποναριστές κινήσεις με ένα απορροφητικό χαρτί. Σε μια πιατέλα ρίξε το κοτόπουλο και πασπάλισε το με λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά θωράκισε σιγά σιγά όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μόλις πάρει ρόδινο χρώμα, ψιλόκοψε τα λαχανικά σου, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και ρίξε τα στο κέντρο της κατσαρόλας. Μόλις μαλακώσουν λίγο, ήρθε η ώρα να σβήσεις με το κρασάκι σου! Μόλις τα υγρά μειωθούν κατά ⅔ πρόσθεσε τα ντοματίνια καθώς και 1 ποτήρι νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο). Προς τα τελευταία 10 λεπτά πρόσθεσε το θυμάρι και το δαφνόφυλλο. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αφαίρεσέ το με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ το σε μια πιατέλα. Ρίξε στη κατσαρόλα 2 ποτήρια βραστό νερό και μόλις βράσει, χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε τις πένες (η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή ώστε να μην απορροφηθούν γρήγορα όλα τα υγρά μας). Μόλις οι πένες ρουφήξουν τη περισσότερη σάλτσα, μπορείς να σβήσεις το μάτι και τις σερβίρεις μαζί με το κοτόπουλο. Και φυσικά… μη ξεχάσεις το κεφαλοτύρι!

2. Πατάτες με σως βουτύρου στο τηγάνι


Έχεις δοκιμάσει πατάτες βουτύρου στο τηγάνι; Αν όχι, ήρθε η ώρα! Πρόκειται για ένα ελαφρύ γεύμα αλλά και για ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό σε γιορτινό τραπέζι. Μια εύκολη συνταγή γεμάτη αρώματα που μπορείς να κάνεις σε χρόνο ντε-τε! 

Θα χρειαστείς:

1/2 κιλό baby πατάτες λεπτόφλουδες (κομμένες στη μέση)

50 γραμ. βούτυρο

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 φλ. ζωμό κότας

2 κ.σ μουστάρδα

το χυμό από ένα μικρό λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

1-2 πρέζες φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση: 

Διάλεξε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα και αφού τις πλύνεις, στέγνωσε ‘τες καλά με απορροφητικό χαρτί. Αφού τις κόψεις στη μέση, πρόσθεσε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σόταρε τις πατάτες για 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά και άφησε ‘τες για άλλα 5 λεπτά να μελώσουν μέσα στο βούτυρο μέχρι να αρχίσει να φαίνεται διαφανή η σάρκα τους (σε χαμηλή φωτιά). Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ζωμό, σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι και άφησε τις πατάτες για 15 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, ρίξε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι ή τη ρίγανη. Έπειτα διάλυσε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό και ρίξε όλο το μίγμα στο τηγάνι. Αφού ανακατέψουμε καλά, είμαστε έτοιμες/οι να σερβίρουμε!

3. Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες στο σχαροτήγανο/γκριλιέρα


Μικροί και μεγάλοι αγαπάμε το BBQ. Για αυτό και η τρίτη αγαπημένη μας συνταγή είναι οι μοσχαρίσιες μπριζόλες στη γκριλιέρα με τέλεια μαρινάδα που τις πάντα κάνει μαλακές και πεντανόστιμες. Το μυστικό; Να αφήσεις για 1 ώρα στο ψυγείο μαριναρισμένες τις μπριζόλες σου! Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν ζουμερές ώστε να τις μαγειρέψεις σε μόλις 12 λεπτά!

Υλικά για τη συνταγή:

2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες 

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό

2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

ρόκα (μικρά φύλλα)

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τη συνταγή μας με τη μαρινάδα. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, τα φύλλα δενδρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα το περιχύνουμε στη πιατέλα που έχουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες. Αφού βεβαιωθούμε ότι η μαρινάδα υπάρχει σε όλα τα σημεία της μπριζόλας μας, καλύπτουμε τη πιατέλα με μία μεμβράνη κουζίνας και τη τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Μόλις περάσει ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, αφήνουμε τις μπριζόλες μας 30 λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίζουμε με ένα απορροφητικό χαρτί τη μαρινάδα και στο σημείο αυτό, ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα μας σε δυνατή φωτιά. Μόλις πιάσει θερμοκρασία ψήνουμε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όπως εμείς τις θέλουμε. Αφού ψηθούν, σκεπάζουμε τις μπριζόλες μας και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε!

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρεις όλα τα NAVA σκεύη μαγειρικής, τα εργαλεία και τα είδη σερβιρίσματος που χρειάζεσαι για να μεγαλουργείς καθημερινά!


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!