×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τηγάνι για αβγά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

nava

«Ούτε ένα τηγανητό αυγό δεν ξέρει να φτιάξει» συνηθίζουμε να λέμε για κάποιον που φημίζεται για την… μαγειρική του ανικανότητα, υπονοώντας ότι το τηγάνισμα ενός αυγού είναι πανεύκολο. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν πώς γίνεται ή που το παρατηγανίζουν με αποτέλεσμα να χάσει την γεύση του ή ακόμη και να καεί. Αν η μαγειρική σας περιορίζεται στο βράσιμο νερού για τα μακαρόνια, δεν χρειάζεται να ντρέπεστε, μαζί θα δούμε πως ένα ειδικό σκεύος μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε το απόλυτο τηγανητό αβγό!

Ένα συχνό θέμα που αντιμετωπίζουν οι λάτρεις του αβγού, είναι το ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος είτε καίγεται είτε δεν ψήνεται σωστά. «Γιατί μου κολλάνε οι ομελέτες και τα τηγανητά αυγά στο τηγάνι;» μπορεί να αναρωτιέστε.

Το πιο πιθανό είναι να μην έχει ζεσταθεί το τηγάνι. Βεβαιωθείτε ότι πριν ρίξετε μέσα τα αβγά το τηγάνι είναι όσο ζεσταμένο πρέπει να είναι, δηλαδή αρκετά! Αν θελήσετε να κάνετε αβγά μάτια πρέπει να σπάσετε σωστά τα αβγά ή αν κάνετε ομελέτα πρέπει να έχετε ήδη χτυπήσει τα αβγά με το σωστό αναδευτήρι αβγών και μετά να τα ρίξετε σε καυτό σκεύος.  Αν θέλετε να προχωρήσετε ένα επίπεδο, διαχωρίστε τα αβγά με ένα εργαλείο (διαχωριστής αβγών) και χτυπήστε ξεχωριστά το ασπράδι από τον κρόκο, για έξτρα όγκο στο τελικό αποτέλεσμα!

Παρακάτω ακολουθούν 4 συμβουλές για το απόλυτο τηγανητό αβγό, που αξίζει να φάτε, να γλύψετε και τα δάχτυλα σας και φυσικά να μοιραστείτε με την οικογένεια σας!

1. Ελαιόλαδο & Βούτυρο: Σε απλό τηγάνι αλλά και σε αντικολλητικό, θα χρειαστείτε μια μικρή ποσότητα λίπους για να γίνει σωστά το τηγάνισμα. Το λάδι ελιάς και το βούτυρο είναι δύο καλές επιλογές και οι πιο δημοφιλείς.

2. Το σωστό σπάσιμο του αβγού: Οι περισσότεροι σπάνε το αβγό στην άκρη του τηγανιού ή αν είναι πιο έμπειροι, με το χέρι τους. Η συμβουλή μας είναι να το αβγό να το χτυπήσετε πάνω σε μια ευθεία επιφάνεια, για να μην σπάει ο κρόκος! 

3. Το σωστό τηγάνισμα: Αφού ζεσταθεί το λάδι σε ψηλή φωτιά και μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει, ρίξτε το αυγό στο τηγάνι και χαμηλώστε αμέσως τη φωτιά σε μέτρια. Θα το «ακούσετε» το τηγάνισμα και έτσι θα ξέρετε πως το κάνετε σωστά. Σημαντικό tip, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να περιχύνετε το λάδι στο πάνω μέρος του αβγού, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Είστε έτοιμοι!

4. Το σωστό σκεύος: Ας πάμε ένα βήμα πίσω, στην όλη διαδικασία. Όπως προαναφέρθηκε η επιλογή του σωστού τηγανιού είναι πολύ σημαντική. Για να έχουμε ένα σωστό τηγανητό αβγό πρέπει να διαλέξουμε προσεκτικά το σκεύος στο οποίο θα το μαγειρέψουμε. Με τι σκεύος να τηγανίσω ένα αβγό; Ακολουθούν προτάσεις για τα προτεινόμενα σκεύη…

Ας δούμε ποια σκεύη είναι κατάλληλα για να τηγανίσετε το αβγό που θα καταβροχθίσετε, λίγα λεπτά μετά!

Η ομελετιέρα 

Ομελέτα γρήγορα και εύκολα, χωρίς περιθώρια αποτυχίας! Η διπλή ομελετιέρα Duboko της ΝAVA ήρθε για να σας λύσει τα χέρια. Τώρα μπορείτε να γυρίσετε την ομελέτα σας με μια μόνο κίνηση χάρη στο διπλό αντικολλητικό τηγάνι, με 3 αντικολλητικές επιστρώσεις και πρωτοποριακό σχεδιασμό από 2 αφαιρούμενα, αντικολλητικά τηγάνια.

To ειδικό τηγάνι για αβγά (& pancakes)

Το τηγάνι pancake της NAVA διαθέτει 4 θέσεις διαμέτρου 8cm έκαστη, για να ψήνετε ταυτόχρονα 4 pancakes ή για να τηγανίζετε ταυτόχρονα 4 αβγά. Οι 5 αντικολλητικές επιστρώσεις προσδίδουν μακρά διάρκεια ζωής στα σκεύη. Εξασφαλίζουν απόλυτα υγιεινό μαγείρεμα, με τέλεια γεύση σαν να μαγειρεύετε σε φυσική πέτρα.  Η αντιολισθητική, εργονομική λαβή με όψη ξύλου, παραμένει κρύα ακόμη και μετά από ώρες μαγειρέματος και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να χειριστεί με ευκολία το σκεύος.

Το τηγανάκι για αβγά

Αυτό το μικρό τηγάνι για αβγά, το έχει κάθε οικογένεια. Λιγότερο λάδι, λιγότερη ώρα μαγειρέματος, λιγότερη επιφάνεια καθαρίσματος, λιγότερος μπελάς… Βρείτε το εδώ.

Το κλασσικό αντικολλητικό τηγάνι

Αν δε θέλετε να επενδύσετε σε ένα σκεύος που είναι αποκλειστικά για αβγά, επιλέξτε ένα  ποιοτικό αντικολλητικό τηγάνι. Σας προτείνουμε το τηγάνι (20εκ.) της σειράς Taurus. Η εξαιρετική και ανθεκτική αντικολλητική επίστρωση, εξασφαλίζει μεγάλη αντοχή στα γδαρσίματα και σε υψηλές θερμοκρασίες. Παράγονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σημαντική μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και δεν περιέχουν PFOA.

Το τέλειο τηγανητό αβγό υπάρχει… και δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Ανακαλύψτε όλα τα μαγειρικά σκεύη και εργαλεία κουζίνας NAVA στο www.navaideas.gr.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!