×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τα 5 βήματα για τραγανές τηγανητές πατάτες

nava


Οι τηγανητές πατάτες είναι αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων. Αποτελεί μια αλμυρή λιχουδιά που πηγαίνει με ΌΛΑ τα φαγητά και πρωταγωνιστεί σε πολλά είδη κουζίνας ανά τον κόσμο. Είναι εθιστικές, αρέσουν σε όλους και αν γίνουν σωστά είναι ένα ακαταμάχητο πιάτο. Ξέρεις όμως να τις μαγειρεύεις σωστά; Επειδή το τηγάνισμα είναι φαινομενικά απλό αυτό δε σημαίνει πως στερείται τεχνικής! Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές για τις ιδανικές τηγανητές πατάτες.

1. Η σφριγηλή πατάτα!

Για να πετύχεις την ιδανική αναλογία τραγανότητας και γεύσης πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή. Το πιο βασικό βήμα είναι η διαλογή πατατών. Oι πιο… σφριγηλές πατάτες είναι πάντα οι ιδανικές!

2. Ξεκίνα με τη σωστή κοπή!

Κόψε τις πατάτες σε ισομεγέθη κομμάτια και βεβαιώσου ότι θα μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Μην τις κάνεις ούτε υπερβολικά λεπτές ούτε χοντροκομμένες, τήρησε μια αναλογία!

3. Μούλιασμα: γιατί και πως

Αν έχεις χρόνο, βύθισε τις ωμές, φρεσκοκομμένες πατάτες για τουλάχιστον 20’ σε κρύο, αλατισμένο νερό, για να αποβάλουν μέρος του αμύλου τους.

4. Καλό στράγγισμα, μετά το πλύσιμο

Σιγουρέψου ότι αφού τις ξεφλουδίσεις, απομακρύνοντας κάθε ίχνος πράσινου χρώματος (οι πατάτες που έχουν πάρει πράσινο χρώμα είναι επικίνδυνες, περιέχουν υψηλά επίπεδα σολανίνης, μιας τοξίνης που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα) Στη συνέχεια στράγγιξε τις καλά πριν τις βάλεις στο τηγάνι, αφού το ελάχιστο νερό πάνω στις πατάτες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την τραγανότητα τους.

5. Δοκίμασε το «προβράσιμο»

Όταν βράζεις την πατάτα το άμυλο στο εσωτερικό της φουσκώνει και όταν αργότερα τηγανιστεί αποκτά έξτρα τραγανό περίβλημα. Προσοχή ο βρασμός δεν πρέπει να κρατήσει υπερβολικά πολύ καθώς δε θέλουμε η πατάτα να λιώνει στο τηγάνι.

6. Καυτό λάδι!

Από τα πιο σημαντικά βήματα, όταν οι πατάτες είναι έτοιμες να τηγανιστούν είναι να τις ρίξεις σε καυτό λάδι. Ακόμα καλύτερα χρησιμοποίησε φριτέζα, ώστε να τηγανιστούν γρήγορα και με ομοιόμορφο τρόπο, χωρίς κόπο.



Η ΝΑVA σου προτείνει την εμαγιέ φριτούρα ένα ιδανικό σκεύος για να τηγανίσεις πατάτες, μικρά ψάρια, κεφτεδάκια και άλλους τηγανιτούς μεζέδες. Περιλαμβάνει μεταλλικό καλάθι στραγγίσματος με 2 πτυσσόμενες λαβές για πρακτικό και εύκολο στράγγισμα και επιτρέπει το απευθείας σερβίρισμα από το σκεύος στο πιάτο. Επιπλέον, αφαιρώντας το καπάκι και το καλάθι, είναι κατάλληλη και για χρήση απευθείας στον φούρνο.
Το εμαγιέ είναι ένα υλικό το οποίο θερμαίνεται γρήγορα και ψύχεται αργά διατηρώντας το μαγειρεμένο φαγητό ζεστό για περισσότερο χρόνο. Διανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα, έχει μεγάλη αντοχή στα γδαρσίματα και στις υψηλές θερμοκρασίες, είναι ελαφριά και εύκολη στο καθάρισμα, ενώ μπαίνει και στο πλυντήριο πιάτων.

Οι τραγανές τηγανητές πατάτες είναι μια απόλαυση για όλους, ένα πιάτο που σερβίρεται με τα πάντα και είναι άδικο να μη μαγειρεύονται σωστά χάνοντας μέρος της αίγλης τους. Δοκίμασε τα παραπάνω βήματα και θα μας θυμηθείς!




Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!