×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κέικ Ουράνιο Τόξο: μια ξεχωριστή πολύχρωμη επιλογή!

nava


Με αφορμή την αγάπη μας για τα γλυκά και προς τιμήν μιας μεγάλης ημέρας για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ με σήμα το ουράνιο τόξο, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το πιο νόστιμο, εύκολο και χρωματιστό κέικ ουράνιου τόξου της αγαπημένης Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι τέλειο και χορταστικό για κάθε στιγμή της ημέρας και ιδανικό για τούρτα γενεθλίων σε πάρτυ μικρών και μεγάλων.

Σου εγγυόμαστε λοιπόν ότι από τη στιγμή που ο φούρνος θα μυρίσει, αυτό το κέικ θα μπει στην καρδιά σου και θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Τι σχέση έχει το ουράνιο τόξο; Η πρώτη σημαία που σχεδιάστηκε για τις πρώτες επετειακές εκδηλώσεις υπερηφάνειας (Pride) είχε οκτώ λωρίδες με οκτώ διαφορετικά χρώματα. Το καθένα συμβόλιζε κάτι ξεχωριστό. Το ροζ ήταν η σεξουαλικότητα, το κόκκινο η ζωή, το πορτοκαλί η επούλωση, το κίτρινο το φως του ήλιου, το πράσινο η φύση, το τιρκουάζ η μαγεία, το μπλε η γαλήνη και το μωβ το πνεύμα.

Στις 28 Ιουνίου 2021 γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας (Pride Day) που καθιερώθηκε στις 28 Ιουνίου 1969 στη Νέα Υόρκη. Η ημέρα αυτή αποτελεί την έναρξη του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Αν θέλεις λοιπόν να βάλεις χρώμα στη ζωή σου, ας φτιάξουμε μαζί το πιο λαχταριστό κέικ!

Υλικά

250 γρ. βούτυρο

200 γρ. λευκή σοκολάτα

450 γρ. ζάχαρη

350 γρ. νερό

500 γρ. αλεύρι

2 κοφτά κ.γ. μπέικινκ πάουντερ

2 πρέζες αλάτι

2 βανίλιες

3 μεγάλα αβγά χτυπημένα

διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής

Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας

500 γρ. λευκή σοκολάτα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας

Ξεκινάμε την συνταγή μας ετοιμάζοντας τη γκανάζ λευκής σοκολάτας που θα χρησιμοποιηθεί για επικάλυψη στο κέικ ουράνιο τόξο. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και την κρέμα. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να λιώσουν. Το μίγμα μας χρειάζεται να σταθεροποιηθεί πλήρως, για αυτό το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες. Αν η θερμοκρασία του χώρου μας είναι χαμηλή τότε το μίγμα θα σταθεροποιηθεί γρήγορα, σε αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστεί πιθανώς μια ολόκληρη νύχτα. Μόλις σταθεροποιηθεί το χτυπάμε με σύρμα για να γίνει αφράτο, ώστε να μπορούμε να το αλείψουμε.

Για το χρωματιστό κέικ ουράνιο τόξο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 140ºC στις αντιστάσεις ή στους 120ºC στον αέρα. Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση και αντικολλητική επίστρωση 


και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υγρά υλικά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να λιώσουν εντελώς. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 10′.

Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικινκ πάουντερ μαζί με το αλάτι και τη βανίλια. Ξεκινάμε να ρίχνουμε 2-3 κ.σ. αλεύρι στο μίγμα με τα υγρά υλικά ανακατεύοντας με σύρμα και προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το νέο μίγμα μας. Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά και απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα. Μοιράζουμε το μείγμα του κέικ σε 4-5 μπολ και προσθέτουμε στο κάθε ένα διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής, τόσο όσο μας αρέσει για να εμφανιστεί το επιθυμητό χρώμα και ξεκινάμε να ρίχνουμε ένα ένα τα μίγματα σε στρώσεις στη φόρμα (πάντα στο κέντρο). 

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο περίπου για 2 ώρες, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέικ (αν ψήνουμε στον αέρα το κέικ μας χρειάζεται λιγότερο χρόνο). Για να το ξεφορμάρουμε το αφήνουμε να κρυώσει για 20′-25′.

Tip 1: Αν βάλεις το μίγμα σου σε μια φόρμα κέικ σε σχήμα καρδιάς με αντικολλητική επίστρωση, αφού ψηθεί και γλασαριστεί, μπορείς να το σερβίρεις γεμίζοντας το περιμετρικά με καραμέλες και άλλα ζαχαρωτά για να μοιάζει με τούρτα, κάνοντας το ακόμα πιο εντυπωσιακό!


Ας χρωματίσουμε λοιπόν κάθε μας μέρα με ακαταμάχητες γεύσεις ζαχαροπλαστικής και ας βάλουμε στη ζωή μας την αγάπη και την αποδοχή!

Ανακαλύψτε φόρμες για κέικ και εργαλεία ζαχαροπλαστικής από την NAVA!

Πηγή συνταγής


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!