×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

How to: Ανακύκλωση μαγειρικών σκευών

nava


Το αγαπημένο σας τηγάνι έχει παλιώσει αλλά δεν λέτε να το αποχωριστείτε; Tώρα μπορείτε να δώσετε νέα πνοή στα παλιά σας μαγειρικά σκεύη ανακυκλώνοντας τα! Αν αναρωτιέστε «πως ανακυκλώνω τα μαγειρικά σκεύη μου;» σας έχουμε τη λύση!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν συνειδητά στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης και είναι σε γενικές γραμμές πιο ευαισθητοποιημένοι στο σημαντικό αυτό ζήτημα! Όμως υπάρχουν αρκετά συχνά λάθη που κάνουμε κατά τη διαδικασία ανακύκλωσης, τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από ό, τι πιστεύετε!

Εάν οι παλιές κατσαρόλες και τα ταψιά σας έχουν φθαρεί δεν χρειάζεται να τα πετάξετε – υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα ανακυκλώσετε ή να τα επαναχρησιμοποιήσετε! Πριν ξεκινήσετε να πηγαίνετε στους κάδους της ανακύκλωσης, αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε από τι είναι φτιαγμένα και κυρίως τη διαδικασία συλλογής τους. Φυσικά, δεν είναι οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης το σωστό μέρος για την ανακύκλωση των μαγειρικών σκευών σας. Τότε ποιο είναι το μέρος και κυρίως ποιος είναι ο τρόπος;

Τα «must» της ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών

1. Διαχωρίστε τα υλικά του κάθε σκεύους και ανακυκλώστε διαφορετικά το ένα από το άλλο

2. Απορρίψτε τα μη μεταλλικά σκεύη κουζίνας για να κάνετε δωρεά αντί να τα ανακυκλώσετε. Τα περισσότερα προγράμματα ανακύκλωσης δεν δέχονται αυτά τα είδη. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τα σε χειροτεχνίες και αυτοσχέδια έργα τέχνης!

3. Αν υπάρχει αντικολλητική επίστρωση σε κατσαρόλες / γάστρες / ταψιά, τοποθετήστε τα σε ξεχωριστό σημείο στα σημεία περισυλλογής!

4. Δεν πετάμε στον ειδικό κάδο τα δοχεία μέσα σε δεμένες σακούλες, αλλά τα ρίχνουμε χύμα.

5. Δεν πετάμε ποτέ τα μαγειρικά σκεύη που θέλουμε να ανακυκλώσουμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

6. Απομακρύνετε όλα τα εξαρτήματα που είναι φτιαγμένα από διαφορετικό υλικό πχ πλαστικά χερούλια ή ξύλινα μέρη, σε περίπτωση που αυτό είναι εφικτό! Ανακυκλώνονται με διαφορετικό τρόπο!

7. Με τη βοήθεια ενός μαγνήτη θα δείτε αν τα μεταλλικά σκεύη είναι σιδηρούχα! Εάν ο μαγνήτης κολλήσει, τα μαγειρικά σκεύη είναι κατασκευασμένα από σίδερο, αν ο μαγνήτης γλιστρήσει, τα μαγειρικά σκεύη σας είναι κατασκευασμένα από άλλο είδος μετάλλου, όπως χαλκό, αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι κ.α

Αναζητήστε τα τοπικά προγράμματα ανακύκλωσης στον ιστότοπο του Δήμου σας και μιλήστε με τους Υπεύθυνους από το Δήμο για τα αποδεκτά υλικά, κυρίως φροντίστε να διασταυρώσετε τα συγκεκριμένα -προς ανακύκλωση- υλικά με το τοπικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, δεν ισχύουν σε όλες τις τοπικές αρχές τα ίδια!

Ανανεώστε την κουζίνα σας με ποιοτικά σκεύη μαγειρικής από την NAVA!

Σεβόμαστε το περιβάλλον, γινόμαστε ένα με το περιβάλλον, για τα παιδιά μας!


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!