Info
Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή για να γεμίσει το σπίτι αρώματα μελιού, βουτύρου και πορτοκαλιού. Αν θέλεις να φτιάξεις τα πιο κλασικά ελληνικά χριστουγεννιάτικα γλυκά με εύκολες και σίγουρες συνταγές, τότε δοκίμασε τις παρακάτω επιλογές: κουραμπιέδες, μελομακάρονα και βασιλόπιτα!
🎄 1. Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες
Υλικά που θα χρειαστείς:
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού (προαιρετικό)
2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικό)
1/2 κ.γ. βανίλια
120 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
350 γρ. αλεύρι
Άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Χτυπάς το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει, προσθέτεις την άχνη και συνεχίζεις ακόμη λίγα λεπτά το χτύπημα.
2. Προσθέτεις τον κρόκο, τη βανίλια, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
3. Ρίχνεις σταδιακά το αλεύρι. Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια σου.
4. Κάνεις τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας σου.
5. Ψήνεις στους 170°C για 20–25 λεπτά, ανάλογα την ένταση του φούρνου.
6. Αφήνεις να κρυώσουν τους πασπαλίζεις με άχνη και απολαμβάνεις!
👉 Για ομοιόμορφο σχήμα και επαγγελματικό αποτέλεσμα, δοκίμασε τα : Ανοξείδωτα τσέρκια - κουπ πατ για μπισκότα "Misty" σετ 15τεμ.
🎄 2. Μελωμένα Μελομακάρονα
Υλικά που θα χρειαστείς για τη ζύμη:
1 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλ. κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
4 φλ. αλεύρι
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι:
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 φλ. μέλι
Εκτέλεση
1. Αναμειγνύεις σε μπολ όλα τα υγρά: λάδια, χυμό, κονιάκ και ξύσμα.
2. Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα μπαχαρικά.
3. Πλάθεις απαλά τα μελομακάρονα ώστε να μη σφίξει η ζύμη και τα τοποθετείς σε επίπεδη επιφάνεια ψησίματος.
4. Ψήνεις στους 180°C για 25–30 λεπτά.
5. Βουτάς τα ζεστά μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα, τα τοποθετείς στην πιατέλα να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους!
👉 Για το καλύτερο ψήσιμο χωρίς να σου κολλήσουν, χρησιμοποίησε την : Επιφάνεια ψησίματος "Nature" με αντικολλητική επίστρωση stone 48cm.
🎄 3. Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα - Κέικ
Υλικά που θα χρειαστείς:
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
450 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Φλουρί
Εκτέλεση:
1. Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά.
2. Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά.
3. Ανακατεύεις γάλα, χυμό και ξύσμα.
4. Κοσκινίζεις το αλεύρι με το μπέικιν και το ενσωματώνεις στο μείγμα.
5. Προσθέτεις το φλουρί και ρίχνεις το μείγμα σε φόρμα.
6. Ψήνεις στους 170°C για 45–50 λεπτά.
7. Διακοσμείς με άχνη ζάχαρη και έχεις έτοιμη την πιο λαχταριστή βασιλόπιτα!
👉 Η βασιλόπιτα γίνεται τέλεια στις : φόρμες κέικ & τάρτας με αντικολλητική επίστρωση (Σετ 3 τεμ.).
Τα Χριστούγεννα είναι η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου και λίγα πράγματα συγκρίνονται με το άρωμα των σπιτικών γλυκών που γεμίζει το σπίτι. Με τις παραπάνω εύκολες συνταγές για μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτα, μπορείς να δημιουργήσεις παραδοσιακές λιχουδιές γρήγορα και χωρίς άγχος, χρησιμοποιώντας τα σωστά εργαλεία που κάνουν τη διαδικασία ακόμη πιο απολαυστική.
👉 Ανακάλυψε όλα τα προϊόντα NAVA για μαγειρική και ζαχαροπλαστική και ξεκίνα να δημιουργείς υπέροχες χριστουγεννιάτικες συνταγές με εύκολη προετοιμασία και τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά!
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2025 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.
