×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Eύκολη και Γιορτινή Συνταγή Ζαχαροπλαστικής: GingerBread Μπισκότα!

nava

Μια από τις πιο εύκολες και διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες συνταγές για να φτιάξετε με τα παιδιά σας... 

Ο Δεκέμβριος είναι σίγουρα γεμάτος ενθουσιασμό όταν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να την φτιάξετε ενόψει των Χριστουγέννων, είτε επιθυμείτε μια διασκεδαστική δραστηριότητα για να γεμίσετε το απόγευμα, είτε απλά σπιτικά δώρα για το σχολείο και τους καλούς φίλους είτε ένα εύκολο χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο... σας έχουμε καλύψει!

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για οικογενειακές στιγμές και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά! Τι καλύτερο από το να δημιουργήσετε παρέα πεντανόστιμες συνταγές και μετά να τις… καταβροχθίσετε!

Ελάτε να φτιάξουμε μαζί Gingerbread Μπισκότα

Ένα από τα αγαπημένα γλυκά σνακ των παιδιών δεν είναι άλλο από τα μπισκότα. Τα gingerbread μπισκότα είναι πλέον σύμβολο των Χριστουγέννων και μπορεί κανείς να τα βρει σε στολίδια, σε χριστουγεννιάτικα δένδρα, σε ζαχαροπλαστεία και φυσικά να τα φτιάξει, αφού είναι τα κατ’ εξοχήν χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Είναι τραγανά με υπέροχο άρωμα, ιδιαίτερη γεύση που τα παιδιά αγαπάνε και ταιριάζει απόλυτα με το πρωινό γάλα ή το δικό σας πρωινό καφέ! 

Διακοσμήστε τα μπισκότα σας παρέα με τα παιδιά σας, για μια διασκεδαστική χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα! Η βασική συνταγή για να φτιάξετε Gingerbread μπισκότα ή δένδρα ή αστεράκια ή ό,τι άλλο σχέδιο επιθυμείτε είναι η εξής:

Υλικά:

1 αυγό
3.5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 καστανή ζάχαρη
3/4 κούπα μελάσα ή μέλι
2.5 κ.τ.γ σκόνη ginger 
1/2 κούπα βούτυρο
1 κ.τ.γ κανέλα
1/2 κ.τ.γ φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.τ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
Αλάτι

Για το γλάσο:

2 ασπράδια
3 κούπες άχνη ζάχαρη
βανίλια
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το ginger, το baking powder την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το αλάτι.
Προσθέτετε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ, στη συνέχεια το αυγό και τα χτυπάτε, επόμενη προσθήκη είναι το μέλι ή μελάσα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Όλα τα υλικά τα χτυπάτε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα!
Σε χαμηλή ταχύτητα πια προσθέτετε σταδιακά όλα τα στερεά υλικά που βάλατε αρχικά στο μπολ και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη την αλευρώνετε και με ένα πλάστη την ανοίγετε! 


Έφτασε επιτέλους το δημιουργικό κομμάτι της συνταγής… διαλέγετε γιορτινά σχέδια τσέρκι και κουπ – πατ σχέδια μπισκότων για να κόψετε τη ζύμη και να φτιάξετε τα μπισκότα σας. Τα διαφορετικά σχέδια θα δώσουν μια παιχνιδιάρικη νότα σε όλη τη διαδικασία ενώ το αποτέλεσμα θα βγει άκρως γιορτινό! 

Μόλις τα σχέδια σας είναι έτοιμα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10’. Τα βγάζετε μαλακά και σκληραίνουν καθώς κρυώνουν. Αν θέλετε να διακοσ
μήσετε με κορνέ, δημιουργείτε το σχέδιο που θέλετε πάνω στα μπισκότα και είναι έτοιμα!


Μια εναλλακτική επιλογή…

Με τη μπισκοτομηχανή-κορνέ Misty της NAVA η διαδικασία παρασκευής μπισκότων γίνεται εύκολη και γεμάτη φαντασία, ειδικά για αυτούς που τους αρέσουν τα νέα και πρωτότυπα σχέδια. 
Ετοιμάστε το ζυμάρι όπως είπαμε παραπάνω, γεμίστε τη μπισκοτομηχανή και φτιάξτε σπιτικά και υγιεινά μπισκότα και κουλουράκια απευθείας στο ταψί. Εύκολη στη χρήση καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού βγάζει ίση ποσότητα ζύμης για να φτιάχνετε μπισκότα πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ. 


Αν θέλετε να προσθέσετε γλάσο στα έτοιμα ψημένα μπισκότα σας χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτετε την ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάτε, ενώ στο τέλος δίνετε το χρώμα που επιθυμείτε με το ανάλογο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Διακοσμείτε τα μπισκότα με το γλάσο και το αφήνετε να σκληρύνει!

Η δική μας πρόταση; To στυλό ζαχαροπλαστικής ‘Misty’! Η χρήση του είναι τόσο απλή όπως όταν γράφετε με ένα απλό στυλό. Γεμίστε με γλάσο, λιωμένη σοκολάτα, χρώμα ζαχαροπλαστικής, σιρόπι σοκολάτας ή όποιο άλλο συστατικό επιθυμείτε και στολίστε τα μπισκότα σας όπως εσείς επιθυμείτε!



Αν το στυλ σας είναι μίνιμαλ και όλα τα παραπάνω σας φαίνονται απλά πολλά, διακοσμήστε τα μπισκότα σας πριν τα βάλετε στο φούρνο με τις ειδικές σφραγίδες για μπισκότα της NAVA! Τι καλύτερο για εύκολα και γρήγορα μπισκότα στη στιγμή!

Είναι στο χέρι σας η τελική διακόσμηση των μπισκότων σας και η φαντασία δεν έχει όρια… Είστε έτοιμοι να μοσχοβολήσει Χριστούγεννα το σπίτι σας;


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!