×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Η ΝΑVA αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης ‘Γεύσεις μνήμης’ για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή του Δήμου Θεσσαλονίκης

nava

Τιμώντας τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε ένα διήμερο με «Γεύσεις Μνήμης» στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

Δεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά να είμαστε ο αποκλειστικός χορηγός σκευών και εργαλείων μαγειρικής στην υπέροχη εκδήλωση "Γεύσεις Μνήμης" 100 Χρόνια Μνήμης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Με τα σκεύη μας μαγείρεψαν οι πιο γνωστές ελληνίδες σεφ αλλά και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μοναδικές Μικρασιάτικες συνταγές για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι! Ένα μοναδικό διήμερο γεύσεων, με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. Αποτελεί τιμή μας το γεγονός ότι η NAVA ήταν ενεργό μέρος μιας τόσο αξιόλογης οργάνωσης και ευχαριστούμε τους αρμόδιους για όλη την αγάπη που έβαλαν σε αυτήν την εκδήλωση.

Οι παλιοί θυμήθηκαν, οι νέοι έμαθαν, μαγείρεψαν, δοκίμασαν φοβερά πιάτα από γνωστές αγαπημένες Ελληνίδες σεφ και φυσικά χόρεψαν στην υπαίθρια γιορτή του Δήμος Θεσσαλονίκης. Μια αξέχαστη εμπειρία για όσους βρισκόντουσαν στο κοινό.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στον υπαίθριο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Μικρασιατική κουζίνα. Συνολικά, 35 σύλλογοι από την ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία συμμετείχαν στη δράση με μεγάλη επιτυχία, μαγείρεψαν φαγητά του μέρους τους και πρόσφεραν εδέσματα που ταξίδεψαν όλους τους παρευρισκομένους στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα της Μικρασιατικής κουζίνας. Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας πήγαν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στο Φίλυρο.


Πολλά μεγάλα ονόματα από το χώρο της μαγειρικής τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, όπως η Ελένη Ψυχούλη η οποία παρουσίασε με ιδιαίτερη συγκίνηση και μοναδικό τρόπο τις συνταγές όλων των πολιτιστικών συλλόγων κλέβοντας την καρδιά των θεατών. 

Μαζί τους ήταν και η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία ενθουσίασε το κοινό μαγειρεύοντας Μπρορανί της Μικράς Ασίας, αυγά τσιλπίρ και χιουνκιάρ μπεγιεντί. 

Φυσικά το παρών έδωσε και η λατρεμένη Μαρία Εκμεκτσίογλου, γνωστή ως Πολίτισσα μαγείρισσα, που ξετρέλανε το πλήθος με τις συνταγές της κιουνεφέ Αντιοχείας, σουτζουκάκια με  πιλάφι και χιουνκιάρ μπεγιεντί και μαγείρεψε συνοδεία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα!

Η βραδιά έκλεισε με ένα υπαίθριο μικρασιάτικο γλέντι με ζωντανή μουσική, από τη μοναδική βιρτουόζο της παραδοσιακής μουσικής, Κατερίνα Παπαδοπούλου, που ξεσήκωσε τον κόσμο και μας ταξίδεψε με την φωνή της. 


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!