×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

H τέχνη της απλής και υγιεινής Μαγειρικής: Ανακαλύπτοντας τη χαρά του Φαγητού

nava

Η μαγειρική δεν είναι απλά μια δραστηριότητα που απασχολεί το… στομάχι μας. Είναι μια τέχνη, ένας τρόπος έκφρασης και μια ευκαιρία να ενώσουμε τους ανθρώπους μας γύρω από ένα τραπέζι. Αν και πολλοί αντιλαμβάνονται τη μαγειρική ως κάτι περίπλοκο και χρονοβόρο, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να είναι απλή, δημιουργική και ενθαρρυντική, αρκεί να έχεις τον σωστό εξοπλισμό και φυσικά άπλετη θετική διάθεση! 

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και ανακάλυψε την χαρά του φαγητού και της μαγειρικής με την βοήθεια της NAVA.

1. Επιλογή Υγιεινών Συνταγών

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στη μαγειρική είναι η εύρεση και δοκιμή νέων υγιεινών συνταγών. Η επιλογή υγιεινών συνταγών δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποχωρήσουμε στη γεύση. Υπάρχουν αμέτρητα φρέσκα, ενδιαφέροντα και γευστικά πιάτα που μπορούμε να εξερευνήσουμε, χωρίς να θυσιάσουμε την υγεία μας. Υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές, που είναι τόσο υγιεινές όσο και νόστιμες!


2. Χρήση Εποχιακών Υλικών

Ένας άλλος τρόπος να κάνουμε τη μαγειρική πιο ενδιαφέρουσα είναι να χρησιμοποιούμε εποχιακά υλικά. Οι εποχιακές πρώτες ύλες προσφέρουν φρεσκάδα, γεύση και θρεπτική αξία στα πιάτα μας και μας επιτρέπουν να εξερευνήσουμε νέες γευστικές εμπειρίες κάθε φορά που μαγειρεύουμε.
Τα ελληνικά λαχανικά της Άνοιξης:

Μάρτιος: Σπαράγγια, κουκιά, αρακάς, αγκινάρα, καρότο, κάρδαμο, κουνουπίδι, μπρόκολο, λάχανο, μάραθο, σπανάκι, μαρούλι, σέσκουλο, ραδίκια, σέλινο, σαλάτες, μπρόκολο, σελινόριζα, παντζάρια, πράσα, ραπανάκια, φινόκιο/μαραθόριζα και κρεμμυδάκι χλωρό.

Απρίλιος: αγκινάρα, άνηθος, αρακάς, καρότα, κρεμμυδάκι φρέσκο, κολοκυθάκι, κουκιά, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πράσο, ραδίκια, σπαράγγια, σέσκουλο, σπανάκι, κουνουπίδια και γογγύλια.

Μάιος: αντίδια, αγγούρι, βλίτα, φασολάκια, κολοκυθάκι, μαρούλι, παντζάρι, ραδίκια, σέσκουλο,  σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, αρακάς και οι τελευταίες αγκινάρες.

Τα ελληνικά φρούτα της Άνοιξης:

Μάρτιος: Λεμόνι, μανταρίνι, πορτοκάλι, μήλα, αβοκάντο, και τα τελευταία γκρέιπφρουτ.

Απρίλιος: λεμόνια, μανταρίνια, πορτοκάλια, μπανάνες, αβοκάντο, και τα τελευταία μήλα.

Μάιος: βερίκοκο, μούρα, κεράσια, μούσμουλα, φράουλες και τα τελευταία πορτοκάλια.


3.    Δημιουργικότητα στις Συνταγές

Η μαγειρική είναι μια τέχνη που μας επιτρέπει να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας. Μπορούμε να πειραματιζόμαστε με διαφορετικές τεχνικές μαγειρικής, να προσθέτουμε διαφορετικά μυρωδικά και μπαχαρικά, να αλλάζουμε τις αναλογίες και τα υλικά, δημιουργώντας έτσι μοναδικές γεύσεις που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό μας στυλ. Ας ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα!

4. Συμμετοχή σε Μαγειρικές Κοινότητες

Ένας τρόπος να εμπλουτίσουμε την εμπειρία μας στη μαγειρική είναι να συμμετέχουμε σε μαγειρικές κοινότητες και να μοιραζόμαστε ιδέες, συνταγές και τεχνικές με άλλους λάτρεις της μαγειρικής. Η ανταλλαγή απόψεων και η εμπειρία άλλων μας εμπνέει και μας βοηθά να ανακαλύψουμε νέες πτυχές της τέχνης της μαγειρικής. 

Μπορείτε να ξεκινήσετε με την ενότητα Συνταγές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της NAVA και στη συνέχεια να συμμετέχετε σε γκρουπ ή online forums!


5. Η Χρήση των σωστών Εργαλείων

Τέλος, η μαγειρική γίνεται πιο ενδιαφέρουσα όταν χρησιμοποιούμε τα διαθέσιμα εργαλεία μας στην κουζίνα. Από απλά μαχαίρια και τηγάνια έως προηγμένα εργαλεία μαγειρικής, η σωστή επιλογή μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στη μαγειρική μας περιπέτεια. Ανακαλύψτε όλα τα εργαλεία κουζίνας και σκεύη μαγειρικής της NAVA!

Η μαγειρική είναι πολύ περισσότερο από μια απλή καθημερινή δραστηριότητα. Είναι η ευκαιρία να εξερευνήσουμε γεύσεις, να δημιουργήσουμε μνήμες και να ενώσουμε ανθρώπους γύρω από το τραπέζι. Με τη σωστή προσέγγιση και την ανοικτή μας διάθεση, μπορούμε να ανακαλύψουμε τη χαρά και την έκφραση που προσφέρει η μαγειρική σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας συνταγές με βασικό συστατικό την… αγάπη!



Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!