×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Υγιεινό chili με φασόλια από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος25’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

½ κ.γ. σκόνη τσίλι

1 κ.γ. chili chipotle (αν δεν βρείτε, βάλτε απλές νιφάδες μπούκοβο)

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη

1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο

250 γρ. νερό, στο οποίο διαλύουμε 1 κύβο ζωμού λαχανικών 

100 γρ. (1 συσκευασία) χυμός ντομάτας

1 κ.σ. σάλτσα worcestershire

300 γρ. μαύρα φασόλια, ψημένα


Για να σερβίρουμε:

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες, διατηρημένο σε λεμόνι

νηστήσιμο τριμμένο τυρί

φύλλα κόλιανδρου


Εκτέλεση συνταγής

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη τσίλι chipotle, την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο, την κανέλα, το αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις πιπεριές και τα καρότα. Μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το νερό με τον ζωμό, τον χυμό ντομάτας, τη σάλτσα worcestershire και τα φασόλια. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό. Καλύπτουμε την κατσαρόλα μας μερικώς και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 με 30 λεπτά.

3. Σερβίρουμε το chili σε μπολ. Tελειώνουμε με αβοκάντο, τριμμένο νηστήσιμο τυρί και φύλλα κόλιανδρου. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με μαλακό, ζεστό ψωμί!

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!