×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τσιπόπιτα με αμύγδαλα και σιρόπι από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος60’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

350 γρ. αλεύρι χωριάτικο

100 γρ. αλεύρι φαρίνα

15 γρ. baking powder

220 γρ. χλιαρό νερό

60 γρ. ηλιέλαιο

2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού


Για το άλειμμα με τα βούτυρα:

80 γρ. βούτυρο ψωμιού, κομμένο σε κομμάτια

80 γρ. φυτικό βούτυρο


Για το μείγμα με αμύγδαλα:

120 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

10 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα αλεσμένη


Για το σιρόπι:

250 γρ. νερό

250 γρ. ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού


Εκτέλεση συνταγής

1. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να έχουμε μια μπάλα ζύμης. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα σακουλάκι ειδικό για τρόφιμα και το κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

2. Βάζουμε και τα δύο βούτυρα σε μία μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε για να λιώσουν.

3. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα φλούδας λεμονιού. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει μέχρι να το χρειαστούμε.

4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και την κανέλα.

5. Σε αυτό το σημείο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 °C στον αέρα και λαδώνουμε με λίγο βούτυρο ένα στρογγυλό πυρέξ διαμέτρου 23 εκ.

6. Σε ένα πάγκο εργασίας, ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Κόβουμε το ζυμάρι μας σε 3 κομμάτια. Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι μας σε πολύ λεπτό φύλλο σε ορθογώνιο σχήμα χρησιμοποιώντας τον πλάστη μας. Με ένα πινέλο κουζίνας, αλείφουμε το φύλλο μας με λίγο από τα λιωμένα βούτυρα. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και διπλώνουμε το φύλλο μας, ενώνοντας το φύλλο από τη μακριά του πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του διπλώματος ακόμα 3 φορές για να έχουμε ένα «κορδόνι» ζύμης και το γυρίζουμε φτιάχνοντας ένα κυκλικό σχήμα. Τοποθετούμε τη ζύμη στο κέντρο του πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 2 κομμάτια ζύμης. Τα τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ γύρω από το πρώτο κομμάτι.

7. Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.

8. Όταν περάσει ο χρόνος, βγάζουμε από τον φούρνο και ραντίζουμε αμέσως με το σιρόπι. Αφήνουμε την τσιπόπιτα να τραβήξει το σιρόπι της και να κρυώσει για να σερβίρουμε.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!