Info
Για τα μπέργκερ σολομού:
650 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα
2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι - πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο
70 γρ. σουσάμι
Για το λεμονάτο γιαούρτι:
200 γρ. γιαούρτι
½ κ.γ. μπούκοβο
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
Για τη σαλάτα με βότανα:
90 γρ. ανάμικτα φρέσκα βότανα όπως κόλιανδρο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα
10 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. βαλσαμικό ξίδι
20 γρ. μέλι
αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
χοντρές φέτες φρέσκου ψωμιού, φρυγανισμένες
1. Κόβουμε τα κομμάτια σολομού σε πολύ μικρά κομματάκια για να φτιάξουμε κιμά σολομού. Βάζουμε τον σολομό σε ένα μπολ και τον ανακατεύουμε με την πάστα κάρι, το τζίντζερ, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα μπούκοβο. Σχηματίζουμε με το μείγμα 3 ή 4 μπιφτέκια.
2. Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα ρηχό μπολ και καλύπτουμε και τις δύο πλευρές των μπιφτεκιών με το σουσάμι.
3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το λεμονάτο γιαούρτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
5. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με τα βότανα: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα βότανα. Σε ένα μπολ μικρό ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε τα βότανα με τη σος της σαλάτας.
6. Για να συναρμολογήσουμε, απλώνουμε το κάθε κομμάτι ψωμιού με γιαούρτι. Προσθέτουμε λίγη σαλάτα, μετά το μπιφτέκι και επάνω ακόμη λίγη σαλάτα με βότανα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.