Info
Για τη μαρινάδα:
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ταμπάσκο
Άλλα υλικά:
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπούκοβο
100 γρ. αλεύρι corn flour
200 γρ. αλεύρι
400 γρ. καλαμαράκια μικρά, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
Για να τηγανίσουμε:
500 ml ηλιέλαιο
1. Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τις ροδέλες καλαμαριού και μαρινάρουμε για 10΄.
2. Σε ένα πιάτο, ανακατεύουμε το αλάτι, το μπούκοβο, το corn flour και το αλεύρι.
3. Ρίχνουμε τις ροδέλες καλαμαριού στο μείγμα με το αλεύρι και γυρίζουμε για να καλυφθούν οι ροδέλες με το μείγμα. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
4. Σε μια κατσαρόλα διαμέτρου 24 εκ. ζεσταίνουμε το λάδι μάς μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε τα καλαμάρια μας σε 3 δόσεις σε καλάθι τηγανίσματος. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια μας μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά την κάθε δόση.
5. Τοποθετούμε τα ψημένα καλαμαράκια σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά, με σαλάτα δίπλα, αν θέλουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.