×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Πικάντικο καλαμάρι από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος10’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για τη μαρινάδα:

χυμός από 1 λεμόνι

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. ταμπάσκο


Άλλα υλικά:

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μπούκοβο

100 γρ. αλεύρι corn flour

200 γρ. αλεύρι 

400 γρ. καλαμαράκια μικρά, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 


Για να τηγανίσουμε:

500 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

1. Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τις ροδέλες καλαμαριού και μαρινάρουμε για 10΄.

2. Σε ένα πιάτο, ανακατεύουμε το αλάτι, το μπούκοβο, το corn flour και το αλεύρι.

3. Ρίχνουμε τις ροδέλες καλαμαριού στο μείγμα με το αλεύρι και γυρίζουμε για να καλυφθούν οι ροδέλες με το μείγμα. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

4. Σε μια κατσαρόλα διαμέτρου 24 εκ. ζεσταίνουμε το λάδι μάς μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε τα καλαμάρια μας σε 3 δόσεις σε καλάθι τηγανίσματος. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια μας μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά την κάθε δόση.

5. Τοποθετούμε τα ψημένα καλαμαράκια σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά, με σαλάτα δίπλα, αν θέλουμε.

 

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!