×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ατομικές πίτσες από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος20’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 4 πίτσες:

Για τη ζύμη:

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

7 γρ. αλάτι

8 γρ. (1 φακελάκι) αυτόματη μαγιά

15 γρ. ελαιόλαδο

25 γρ. ζάχαρη

170 ml χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα ντομάτας:

2 κ.σ. τοματοπελτές

3 κ.σ. ζεστό νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Για τα toppings:

Φύλλα βασιλικού

16 πράσινες ελιές

1 συσκευασία (200 γρ.) τριμμένα 4 τυριά


Εκτέλεση συνταγής

1. Βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε. Όταν το αλεύρι έχει μαζέψει όλα τα υγρά, το μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας.

2. Δουλεύουμε τη ζύμη, ζυμώνοντας καλά γύρω στα 5 λεπτά. Αν κολλά η ζύμη μας, αλευρώνουμε ακόμη λίγο, ελαφρά, τον πάγκο μας. Είμαστε προσεκτικοί να μην το παρακάνουμε με το αλεύρωμα γιατί αυτό θα σκληρύνει τη ζύμη μας.

3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα. 

4. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο με ένα πλάστη σε ορθογώνιο κομμάτι. Τοποθετούμε τις πίτσες σε ένα ταψί

5. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.

6. Απλώνουμε τη σάλτσα σε κάθε πίτσα. Τοποθετούμε επάνω λίγα φύλλα βασιλικού και ελιές. Πασπαλίζουμε την κάθε πίτσα με το τριμμένο τυρί. Αφήνουμε για 20 λεπτά για να φουσκώσει ξανά η ζύμη της κάθε πίτσας.

7. Ψήνουμε τις πίτσες στον φούρνο για 20 με 30 λεπτά. Όταν οι πίτσες ψηθούν, τις τοποθετούμε σε ένα σανίδι κοπής και τις κόβουμε σε κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!