×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

2+1 θρεπτικές σαλάτες εποχής με καρύδια – Ενισχύουν το ανοσοποιητικό!

nava


Μπορεί το καλοκαίρι να μας αφήνει με αργά βήματα όμως, σιγά σιγά φτάνει η εποχή που μπορούμε να γεμίσουμε το τραπέζι μας με τα πιο φρέσκα φρούτα και λαχανικά που θα μας κρατήσουν υγιείς και δυνατούς, για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται εν μέσω πανδημίας. Σε αυτό το blog θα βρεις τις δικές μας προτάσεις για την πιο γευστική αποτοξίνωση αλλά και ιδέες για κάποια γρήγορα και υγιεινά γεύματα, που θα σε κρατήσουν υγιή.

Τον Σεπτέμβριο μπορούμε να βρούμε σε αφθονία μεγάλη ποικιλία από φρέσκα φρούτα και λαχανικά που μας κάνουν να απολαμβάνουν κάθε μας γεύμα. Για αυτό σου θυμίζουμε ότι αυτό το μήνα μπορείς να βρεις νόστιμα λαχανικά οπως παντζάρια, καρότα, πράσα, κολοκυθάκια, μελιτζάνες αλλά και ρόκα. Όσο για φρούτα, αυτή την εποχή εκτός των άλλων ξεχωρίζουν σε κάθε τραπέζι τα φραγκόσυκα, το σταφύλι, το αχλάδι, η βανίλια αλλά και το πεπόνι. 

Tip: Κάτι που ίσως δεν γνώριζες είναι πως ακόμη και οι ξηροί καρποί έχουν την δική τους εποχή. Αυτό το μήνα φρόντισε να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου με τα πιο θρεπτικά αμύγδαλα, καρύδια αλλά και φιστίκια Αιγίνης.

Τι μπορείς όμως να κάνεις με όλα τα παραπάνω; Η υγιεινή απάντηση που σίγουρα θα σου ανοίξει την όρεξη είναι «Σαλάτα». Και επειδή πέρα από την ιδέα η παρουσίαση είναι αυτή δίνει την τελική πινελιά φρόντισε το πιάτο ή η σαλατιέρα που θα επιλέξεις να δίνουν κι αυτά την αίσθηση μιας έξτρας γεύσης. 

Σαλάτα No1: Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια


Αν σου ακούγεται περίεργος ο συνδυασμός, μη φοβάσαι, σου εγγυόμαστε ότι θα τον λατρέψεις!

Θα χρειαστείς:

500 γραμ. παντζάρια βρασμένα

300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. τυρί κρέμα

2 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος

1/2 φλ. καρύδια ψίχα

αλάτι και λίγο ρόκα για το σερβίρισμα

Ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας τα παντζάρια που έχουμε βράσει σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, τα καρύδια καθώς και το αλάτι. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο. Τη σερβίρουμε με λίγη ρόκα και γιαούρτι.

Tip: Πώς να ξεχωρίσεις τα φρέσκα παντζάρια; 

Τα φύλλα τους πρέπει να έχουν σκούρο πράσινο χρώμα και ο βολβός τους να είναι λείος, σφιχτός και χωρίς σκασίματα.

Σαλάτα No2: Σαλάτα με αχλάδι, παρμεζάνα, καρύδια



Θα χρειαστείς:

4 αχλάδια μέτρια

1½ κ.σ. ζάχαρη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

5 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

1 κ.γλ. μέλι θυμαρίσιο

1 λόλα πράσινη

1 σαλάτα

50 γραμ. φλέικς παρμεζάνας

1 φλ. καρύδια

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βάζουμε αχλάδια σε μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο αντικολλητικό τηγάνι μας και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ακτινωτά με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω τα αχλάδια και τα αφήνουμε 3’ να καραμελώσουν. Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε για άλλα 2′-3′. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι 3 κ.σ. βαλσάμικο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σιγά σιγά θα δούμε το ξύδι μας να γίνεται σιρόπι που θα καλύψει τα αχλάδια. Όσο περιμένουμε να κρυώσουν χτυπάμε με σύρμα σε ένα μπολ τα 4 κ. σ ελαιόλαδο, τα 2 κ.σ βαλσάμικο και το μέλι. Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε σε χοντρά κομματάκια τις σαλάτες που επιλέξαμε και έπειτα προσθέτουμε τα καραμελωμένα αχλάδια με όλο το σιρόπι τους. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τη σαλάτα μας σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε και τις φλούδες παρμεζάνας και τα καρύδια.

Σαλάτα No3: Σαλάτα με μανιτάρια, μήλο και καρύδια


Για τη βινεγκρέτ:

1 κ.γλ. μουστάρδα

1 κ.γλ. μέλι

2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο

1/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι

Για τη σαλάτα:

200 γραµ. μανιτάρια φρέσκα ανάμεικτα

1 ανάμεικτη έτοιμη σαλάτα σαλάτα 160 γραµ.

100 γραµ. βαλεριάνα

1 μήλο κόκκινο

1/2 φλ. καρύδια

100 γραµ. μείγμα τριμμένων τυριών

φύτρες για το σερβίρισμα

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα μανιτάρια μας και τα μαρινάρουμε με λίγο ξύδι, αλάτι κι ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε για 5΄ και είναι έτοιμα. Για την βινεγκρέτ, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα. Σε μια πιατέλα προσθέτουμε τη σαλάτα που επιλέξαμε, την βαλεριάνα, τα καρύδια, το μήλο ψιλοκομμένο και τέλος τα μαριναρισμένα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τα τριμμένα τυριά και τη βινεγκρέτ και απολαμβάνουμε.

Ας κάνουμε λοιπόν μαζί μια μικρή αποτοξίνωση και ας ακολουθήσουμε τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής με τα πιο φρέσκα υλικά, για να δυναμώσουμε τον οργανισμό μας απέναντι σε κάθε απειλή. 

Πηγέςwww.olivemagazine.gr & www.argiro.gr


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!