×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τα 7 νέα food trends και οι τάσεις μαγειρικής για το 2021

nava


Tι μας επιφυλάσσει το 2021 αναφορικά με τις τάσεις στο φαγητό; Το μαγείρεμα είναι μια πραγματικά καταπραϋντική διαδικασία - ένα είδος ενεργού διαλογισμού, θα μπορούσε να πει κανείς. Η περίοδος της καραντίνας ώθησε όλο και περισσότερους να ασχοληθούν με τη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική. Φυσιολογικό είναι μέσα από όλη αυτήν την πρωτόγνωρη περίοδο να έχουν διαμορφωθεί συγκεκριμένα food trends, που προβλέπεται ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους και τον επόμενο χρόνο. Ας δούμε ποιες είναι οι τάσεις των φαγητών που θα έρθουν!

1. Υγιεινά κοκτέιλ

Οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο αλκοολούχα ποτά χωρίς αλκοόλ, αλκοολούχα ποτά χαμηλών θερμίδων και παραλλαγές δημοφιλών ποτών, τα οποία συνήθιζαν να παίρνουν προ… πανδημίας σε εξόδους. Τα σπιτικά κοκτέιλ χειροτεχνίας ήταν δημοφιλή το 2020 με το πλήθος των ανθρώπων που εργάζονταν και διασκέδαζαν στο σπίτι, κάτι που είναι απόλυτα λογικό. Λοιπόν αυτό το trend θα συνεχιστεί και το 2021!

2. Επιστροφή στην άνεση

Αντί οι σεφ και εστιάτορες να αγωνίζονται να βρουν ένα συναρπαστικό νέο συστατικό ή μια παράξενη νέα γεύση, το 2021 θα επικεντρωθούν στην ανάκτηση μιας αίσθησης ισορροπίας. Οι άνθρωποι πλέον ενδιαφέρονται απλά να κοινωνικοποιηθούν ενώ αισθάνονται ασφαλείς. Τα εστιατόρια λοιπόν θα λειτουργήσουν ξανά προσφέροντας στους επισκέπτες ένα καλό φαγητό και γνήσια φιλοξενία, εκπληρώνοντας την ανάγκη για άνεση και ζεστασιά κατά τη διάρκεια αυτών των εξαιρετικών στιγμών.

3. Μαθήματα μαγειρικής που εξερευνούν την προέλευση των τροφίμων και την παγκόσμια κουζίνα

Το 2020 μάθαμε όλοι το ZOOΜ και τα εξ αποστάσεως σεμινάρια, μαθήματα, συνέδρια έγιναν κανονικότητα! Η γέννηση της… μαγειρικής μέσω βίντεο, σίγουρα θα συνεχιστεί και οι σεφ -μάγειρες θα αποκτήσουν ακόμα πιο δημιουργικό περιεχόμενο, αλλά και πολλαπλά κανάλια, όπως τα social media. Απ’ ότι φαίνεται θα επικεντρωθούν περισσότερο στην προέλευση των τροφίμων, με προτεραιότητα σε συστατικά εξωτικά τα οποία κατά μια έννοια μας… ταξιδεύουν! Επιπλέον, θα μαγειρέψουμε περισσότερο φαγητό που μιλάει «σε εμάς», εξερευνώντας έναν υπέροχο συνδυασμό πολιτισμών και κουζινών.

4. Διατροφή και υγεία πάνω από όλα

Η πανδημία αύξησε το ενδιαφέρον των καταναλωτών για υγιή τρόφιμα και η εστίαση σε συγκεκριμένα διατροφικά οφέλη των τροφίμων και των ποτών ήρθε για να μείνει . Οι συζητήσεις με επίκεντρο τα τρόφιμα και τα ποτά για ιατρικές / διατροφικές ανάγκες αυξήθηκαν 17% τον τελευταίο χρόνο. Το 2021, αναμένουμε να δούμε τους καταναλωτές να λαχταρούν «επιμελημένα» γεύματα γεμάτα διατροφική αξία με βάση συγκεκριμένα συστατικά. Στο τέλος του 2020, βλέπουμε ήδη ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τρόφιμα και ποτά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, για τροφές και ποτά πλούσια σε βιταμίνες και προβιοτικά και το ενδιαφέρον για την υγεία του εντέρου έχουν αυξηθεί!

5. Η χρονιά των μπαχαρικών

Το 2021 θα είναι μια άκρως… γευστική χρονιά. Οι καταναλωτές αναζητούν γρήγορους και εύκολους τρόπους για να προετοιμάσουν τα γεύματα που κάνουν στο σπίτι και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για χειροποίητες σάλτσες και μείγματα μπαχαρικών. Στην πραγματικότητα, εν μέσω καραντίνας ο κόσμος παραδέχτηκε ότι ήταν πιο τολμηρός με την οικιακή μαγειρική καθώς ήταν ένας τρόπος δημιουργικής εκτόνωσης. Τα εξωτικά μπαχαρικά και οι διαφορετικές γεύσεις στη μαγειρική είναι μια τάση που θα συνεχιστεί και το 2021.

6. Η Νοσταλγία είναι Βασιλιάς

Οι άνθρωποι λαχταρούν οτιδήποτε τους συνδέει με τη ζωή πριν από το lockdown. Το βλέπουμε ήδη στα σκεύη που αγοράζουν οι πελάτες, αλλά και στη μεταξύ μας επικοινωνία. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν εμβληματικές γευστικές εμπειρίες της παιδικής τους ηλικίας. Aυτό το trend θα συνεχίζει να αυξάνεται το 2021 σε πολλαπλά πεδία.

7. Περισσότερο προσεκτική διατροφή 

Είναι σημαντικό να αρχίσετε να ακούτε τι σας λέει το σώμα σας! Οι υδατάνθρακες ολικής αλέσεως, όπως το καστανό ρύζι και το quinoa, παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά και μια μορφή ενέργειας με αργή καύση. Αντί να αποφεύγετε ή να φοβάστε τους υδατάνθρακες, για παράδειγμα, η προσεκτική διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να τα απολαύσετε. Οι δίαιτες μανίας είναι πραγματικά δελεαστικές επειδή υπόσχονται γρήγορα και εύκολα αποτελέσματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι συχνά πολύ περιοριστικές και δύσκολο να ακολουθηθούν. Αντί να εξαλείψετε τα αγαπημένα σας τρόφιμα, είναι πιο χρήσιμο και βιώσιμο να μάθετε πώς να τα συμπεριλαμβάνετε υγιεινά. 

Το 2021 θα φέρει πολλά νέα trend φαγητού αλλά κυρίως αναμένεται να μας φέρει την… ελευθερία μας πίσω. Μέχρι τότε ανακαλύψτε είδη μαγειρικής και έξυπνα εργαλεία για να εκμεταλλευτείτε ιδανικά τον αυξημένο χρόνο παραμονής στο σπίτι!




Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!