×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Αγγλικό Trifle από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος40’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για το παντεσπάνι:

4 αβγά

230 γρ. ζάχαρη

2 κουταλάκια vanilla essence

170 γρ. αλεύρι


Για την κρέμα custard:

1.250 λίτρα γάλα

250 ml κρέμα γάλακτος

110 γρ. corn flour

1 κουταλάκι βανίλια

1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο

90 γρ. ζάχαρη


Για να συναρμολογήσουμε το γλυκό θα χρειαστούμε:

300 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο 

100 ml κονιάκ

700 γρ. παγωμένα φρούτα δάσους

Λίγη ζάχαρη, προαιρετικά

50 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα

500 γρ. φράουλες κομμένες απ’ τη μακριά τους πλευρά

20 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης 


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

2. Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε από το ταψί.

3. Για να φτιάξουμε την κρέμα custard, σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το corn flour, τη βανίλια, το αβγό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το corn flour στο μείγμα. Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να ζεσταίνεται, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάντα με το σύρμα. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, απομακρύνουμε απ’ τη φωτιά. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με λίγη ειδική μεμβράνη μέχρι να τη χρειαστούμε.

4. Για να φτιάξουμε το trifle, κόβουμε το παντεσπάνι με ένα καλό μαχαίρι ψωμιού σε φέτες. Αλείφουμε με μαρμελάδα την κάθε φέτα και φτιάχνουμε σάντουιτς με δύο φέτες με γέμιση μαρμελάδα. Κόβουμε το κάθε σάντουιτς στα 2. Βάζουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος 1-2 κομμάτια παντεσπάνι. Με ένα κουτάλι ραντίζουμε κάθε κομμάτι με λίγο κονιάκ. Από πάνω ρίχνουμε λίγα φρούτα δάσους, λίγη ζάχαρη αν προτιμάμε να είναι πιο γλυκό το trifle μας, λίγα αμύγδαλα και τέλος την custard. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μία με δυο φορές.

5. Τελειώνουμε το trifle με μια στρώση κρέμας. Διακοσμούμε την επιφάνεια της κρέμας με τις κομμένες φράουλες και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Το διατηρούμε στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι να σερβίρουμε.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!